FANDOM


Staţia de metrou Pantelimon
St. precedentă Linii St. următoare
←Republica Terminius→

Pantelimon

Locaţie Soseaua Garii Catelu
Sector 3
RATB 22,20,102,100
Tip de staţie
Platforme în uz 1 platforma industrială (un singur peron)
Data deschiderii 1990

Pantelimon este o staţie de metrou din Bucureşti, situată în sector 3 al bucurestiului, aflata langa Fabrica Antilopa si Cora Pantelimon.

Statia Pantelimon a fost construita in Ianuarie 1990 dupa numele spitalului "Sf. Pantelimon". Statia Pantelimon se afla la doi pasi de Parcul Pantelimon si Depoul Pantelimon. Depoul Pantelimon este un depou subteran dar si terestru dar fara iesire din tunel. Depoul Pantelimon se afla la marginea Lacului Pantelimon. La Depoul Pantelimon terestru se vopsesc garniturile iar la cel subteran sunt parcate garniturile IVA si Bombardier. Statia are un singur peron. Este capatul Magistralei M1, la cateva dintre garnituri, majoritatea avand capatul la Republica. La statia Pantelimon circula trenuri intre 15-45 minute. Urmeaza sa fie capat a unei noi Magistrale, aceea find M5, Magistrala ce urmeaza sa fie construita.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki