FANDOM


Parcul Plumbuita este un parc situat în cartierul Colentina din sectorul 2 al Bucureştiului, amplasat pe malul lacului Plumbuita, care face parte din salba de lacuri a râului Colentina.

Parcul a fost amenajat ca zonă de agrement în 1977 şi avea, în momentul înfiinţării, o suprafaţă de 80 ha, fiind înzestrat cu alei asfaltate, terenuri de joacă pentru copii, o pergolă cu mese şi scaune, şi un curs artificial îngust de apă, cu câteva poduri. În prezent dispune şi de un teren de fotbal, cu acces pe bază de taxă. Pe lac a fost construită o fântână arteziană modernă, de către Primăria sectorului 2. Într-o zonă împrejmuită a parcului, pe latura dinspre şoseaua Colentina, se desfăşoară, în fiecare duminică, un târg de animale de companie şi păsări exotice.

În parc se află două obiective arhitecturale istorice importante ale Bucureştiului:

Legături externeEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki