FANDOM


Parcul Circului

Parcul Circului şi Circul de Stat în fundal

Parcul Circul de Stat este un parc din Bucureşti, Sectorul 2, în interiorul acestuia este amplasat Circul de Stat. Parcul a fost amenajat în anul 1961, pe o suprafaţă 26 ha, după planurile arhitectului Victor Donose. În mijlocul parcului se află „Lacul cu izvoare naturale” pe malul căruia cresc lotuşi egipteni.

De la clădirea Circului spre lac pornesc peluze largi care permit circulaţia în jurul lacului. În interiorul parcului aleile betonate îngăduie plimbări prin vegetaţia variată şi bogată a parcului. Parcul este înfrumuseţat cu unele sculpturi realizate în trunchiurile arborilor şi arbuştilor, de către artistul plastic C. Teodorescu.

În ultimii ani a fost realizat un sistem de irigaţii pentru a întreţine flora parcului, au fost plantaţi peste 20.000 de arbori şi arbuşti. Administraţia lacuri, parcuri şi agrement din Bucureşti, administratorul parcului, a refăcut aleile, şi a modernizat întregul sistem de iluminat public din parc. Suma totală investită de Primăria Capitalei pentru modernizarea parcului a fost de aproximativ 1 milion de euro.[1]

NoteEdit

  1. http://www.gandul.info/social/parcul-circului-betoneaza.html?3932;853489

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki