FANDOM


Palatul Telefoanelor
Palatul Telefoanelor
Palatul Telefoanelor
Localitate Bucureşti
Arhitect Walter Froy
Louis Weeks
Edmond van Saanen-Algy
Sector sector 1
Constructor Societatea Anonima de Construcţii Union (fundaţia)
Uzinele de Fier (scheletul de fier)
Domeniile Reşita (scheletul de fier)
Data începerii construcţiei 1929
Data finalizării 1934
Stil Art deco

Palatul Telefoanelor este o clădire reprezentativă a Bucureştiului, aflată în centrul capitalei, pe Calea Victoriei. În prezent este sediul Romtelecom. Palatul, înalt de 52,5 m, a fost construit între anii 1929 - 1934 într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Până în anii '70 a fost cea mai înaltă clădire din Bucureşti. Construcţia a înregistrat şi o premieră, ea fiind prima clădire înaltă cu schelet metalic din România.

Întrucât de-a lungul timpului clădirea a fost afectată de multe evenimente, ca de exemplu bombardamentul aliaţilor din 1941, cutremurele din 1940, 1977, 1986 şi 1990, în anul 1995 s-a început o amplă consolidare a structurii sale, care s-a terminat de curând. Reconstruirea s-a desfăşurat după proiectul prof. ing. Alexandru Cişmigiu şi a durat 10 ani.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki